Logo participatiemarkt

De Amsterdamse Participatiemarkt beweegt je

participatiemarkt 2016

“Dinsdag 1 november 2016 stond in het teken van ambities. Die hebben we allemaal. De Hallen was voor één dag het verzamelpunt voor die ambities – van bezoekers, van standhouders, van de organisatie, van alle vrijwilligers en van de werkgevers die aanwezig waren.” Aldus Corine van de Burgt, directeur-bestuurder van De Omslag, de stichting die de Amsterdamse Participatiemarkt organiseerde.

“Het voornaamste doel van de Amsterdamse Participatiemarkt is om Amsterdammers met een (arbeids)beperking kansen te bieden om aan de slag te gaan. Om te leren, te werken of te doen. Ontmoeting is daarbij een goede eerste stap in de richting. Iedereen kan iets doen of aan de slag, als de juiste plek is gevonden, daar ben ik van overtuigd.”

Aan ambities geen gebrek tijdens de Meet & Greet
De Amsterdamse Participatiemarkt bood plaats aan een Meet & Greet: een unieke samenwerking voor duurzame arbeidsparticipatie. Bezoekers konden vrijblijvend in gesprek met bedrijven, om hun ambities kenbaar te maken en elkaar te leren kennen. De Meet & Greet, georganiseerd door Onbeperkt aan de slag en in samenwerking met 99vanAmsterdam werd druk bezocht. Veel bezoekers durfden het aan om aan tafel te gaan met een van de 25 grote werkgevers zoals Rijksmuseum, GVB, de Telegraaf Media Groep en meer.

Inspiratiesessie Sociaal Ondernemen
In hetzelfde actuele kader vond ook een besloten inspiratiesessie over sociaal ondernemen plaats. Aan drie zogeheten inspiratietafels gingen bedrijven van 99Amsterdam, sociale firma’s en participanten van De Omslag met elkaar in gesprek over de gezamenlijke opdracht om werkplekken te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking en de mogelijkheden voor sociale innovatie te onderzoeken.

Tours langs sociale firma’s
Ten slotte konden bezoekers – die ’s middags ook de miezerregen trotseerden – mee op pad met een Jekuntmeer-tour: een rondje door Amsterdam West langs sociale firma’s en bedrijven. Bij Biologische Bakkerij en sociale firma Iambe verheugde men zich om 9.30 uur al op de komst van de groepjes bezoekers: “We vinden het heel leuk om mensen te laten zien wat we hier doen en met wie”. Ook bij Recycle Fietsen van Roads – gevestigd in De Hallen – was men enthousiast: “Wij hebben de mooiste werkplek van Amsterdam; die laten we graag zien.” Andere deelnemende firma’s waren: Kunstuitleen Beeldend Gesproken, de Fietsenmakerij van De Regenboog Groep en Kaarsenmakerij Colors.

Bedankt!

We kijken terug op een zeer geslaagde Amsterdamse Participatiemarkt en danken iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie ontmoeting. Met de inzet van meer dan 50 vrijwilligers, in het bijzonder Event Hands en Meetellen in Utrecht, heeft dit evenement bijgedragen aan ontmoeting én ambities.

Site by Alsjeblaft!